9,0
1.557 beoordelingen
Terug naar overzicht
Urban-SUV-Concept-exterieur-link-vooraanzicht

Toyota onthult Urban SUV Concept

Productiemodel: twee batterijopties, voor- of vierwielaandrijving

Toyota heeft op het jaarlijkse Toyota Kenshiki Forum in Brussel een voorproefje gegeven van zijn toekomststrategie voor batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) in Europa. Toyota’s studiemodel Urban SUV Concept is een voorbode van de volledig elektrische SUV waarvan Toyota het productiemodel in 2024 onthult. De nieuwe BEV is de meest compacte en toegankelijke auto in een nieuwe line-up van zes volledig elektrische modellen en gaat de concurrentie aan in het B-SUV-segment.

Houd mij op de hoogte
Prominente positie in belangrijk segment

Het B-segment wordt naar verwachting een van de grootste markten voor BEV’s in Europa. Toyota heeft in Nederland in dat segment al de nummer 1-positie met de hybride Yaris Cross, het bestverkochte model in zijn klasse. De Urban SUV Concept bouwt voort op de ervaring die Toyota in dat segment heeft opgedaan. De auto is dan ook ontworpen als een authentieke, veelzijdige batterij-elektrische SUV die voldoet aan de behoeften van de veeleisende Europese klant. Uiteraard levert de auto ook de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid die kenmerkend zijn voor het merk Toyota.

Urban-SUV-Concept-exterieur-vooraanzicht
Optimaal ruimtegebruik

De Toyota Urban SUV Concept heeft de authentieke kenmerken van een SUV: een compacte carrosserie – 4,30 meter lang, 1,82 meter breed en 1,62 meter hoog – met krachtige schouders en een hoge zitpositie. In het flexibele interieur, dat kan worden aangepast voor meer beenruimte voor de achterpassagiers of juist meer bagageruimte, wordt optimaal gebruikgemaakt van de binnenruimte.

Urban-SUV-Concept-exterieur-linker-bovenaanzicht
Urban-SUV-Concept-exterieur-linker-wiel
Twee batterijen

Voor het productiemodel van de Urban SUV Concept biedt Toyota keuze uit twee batterijen met verschillende capaciteit, passend bij het budget van de klant of zijn eisen met betrekking tot de actieradius. Toyota kiest wereldwijd voor een multitechnologie-aanpak van koolstofneutraliteit door producten te ontwikkelen en aan te bieden met diverse geavanceerde, alternatieve brandstof- en emissievrije aandrijftechnologieën.

Uitbreiding BEV-modellen

Het plan van Toyota is om in Europa tegen 2026 zes BEV-modellen te hebben geïntroduceerd. Een divers gamma van geëlektrificeerde modellen helpt Toyota Motor Europe bij het bereiken van het doel om tegen 2035 uitsluitend emissievrije voertuigen aan te bieden en tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken.

Toyota presenteert meer details én het productiemodel van deze batterij-elektrische SUV in 2024.

Urban-SUV-Concept-exterieur-linker-zijaanzicht
Houd mij op de hoogte Inschrijven Toyota nieuwsbrief