9,0
1.572 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Toyota-domineert-in-onderzoek-Consumentenbond-1600_tcm-22-2025992.jpg

Toyota het betrouwbaarste automerk

Predicaat van de consumentenbond voor Toyota

Op zoek naar een betrouwbare auto? Dan moet je toch echt bij Toyota zijn. Toyota heeft namelijk van de Consumentenbond het predicaat ‘meest betrouwbaar 2019’ ontvangen. De Consumentenbond deed onderzoek naar 150 verschillende automodellen. En in de top 10 van betrouwbaarste auto’s die hiervan het resultaat is, staan maar liefst vijf Toyota modellen!

Toyota AYGO het betrouwbaarst

Op een gedeelde eerste plaats met de Toyota Verso-S (nieuw niet meer leverbaar, maar wel als betrouwbare occasion) staat in het onderzoek de Toyota AYGO, die zich hiermee van de Consumentenbond de betrouwbaarste auto van 2019 mag noemen. Het rapportcijfer van de compacte Toyota bedraagt een 9,6. Ook uit een betrouwbaarheidsonderzoek van de ADAC (de Duitse tegenhanger van de ANWB) komt de AYGO overigens als betrouwbaarste auto (in zijn klasse) uit de bus.

aygo-blue-023-555_tcm-22-2025986.jpg
06-Toyota-domineert-in-onderzoek-Consumentenbond-555-yaris_tcm-22-2026000.jpg
Hoge noteringen

De Toyota C-HR staat op de derde plaats van het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond (rapportcijfer 9,5). De huidige Yaris staat met het rapportcijfer 9,4 op een gedeelde vierde plaats. De Toyota Auris – die inmiddels is opgevolgd door de Toyota Corolla – volgt op de zesde plaats. Vanaf medio september staat de nieuwe Toyota Yaris bij de Toyota dealer, onder meer als Hybrid die zuiniger en krachtiger is geworden.

Toyota vertoont minste mankementen

De Consumentenbond vroeg aan alle deelnemende automobilisten of zij in 2019 mankementen aan hun auto gehad hebben. De uitkomst werd vervolgens beoordeeld op zwaarte van het incident: 1: reparatie kon wachten, 2: moest direct naar de garage en 3: kon niet verder rijden. De gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld. Hieruit blijkt dat Toyota de minste mankementen vertoont en met het overall rapportcijfer 8,7 het betrouwbaarheidsonderzoek wint. En daarom heeft Toyota het predicaat ‘meest betrouwbaar 2019’ ontvangen!

Dat een Toyota echt betrouwbaar is, bewijst onder meer deze Nederlandse Land Cruiser. Die heeft al 1 miljoen kilometer gereden!

03-Toyota-domineert-in-onderzoek-Consumentenbond-1140_tcm-22-2025990.jpg
Meer info over AYGO Meer info over Yaris Meer info over de Toyota C-HR