9,0
1.572 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-hero-dealersites.jpg

Toyota leidend in elektrische bedrijfswagens

Toyota Proace is bestverkochte model

De Toyota Proace Electric is een hit! De batterij-elektrische bedrijfswagen is met afstand de onbetwiste nummer 1 in zijn klasse. Een echte koploper dus, die ook nog eens zonder schadelijke emissie rijdt.

Vervuiling neemt toe

De Toyota Proace Electric gaat aan kop in het zogeheten MDV-segment. Die afkorting staat voor Medium Duty Van. Dit is een lichte bedrijfswagen, zoals die vaak in steden wordt gebruikt voor pakketbezorging. Door een toenemende online verkoop van producten, hebben bezorgdiensten het drukker dan ooit. Hierdoor groeit het aantal dieselbedrijfswagens op de weg. Hierdoor neemt ook de vervuiling in stedelijke gebieden toe. Op dit moment wordt in sommige steden maar liefst 24% van de schadelijke NOx-uitstoot (stikstofoxiden) veroorzaakt door bestelbussen met een dieselmotor.

Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-01-1140.jpg
Acceptabele actieradius

Door het lokale stikstofprobleem is er meer vraag en urgentie voor een batterij-elektrische bedrijfswagen dan ooit. Daarom introduceerden we al begin 2020 de volledig elektrische Proace Electric, een van de weinige batterij-elektrische bedrijfswagens met een acceptabele en realistische actieradius van tot 330 kilometer (WLTP). Hiermee is de Proace Electric een serieus alternatief voor een lichte bedrijfswagen op diesel. Een acceptabele actieradius is voor veel ondernemers namelijk een belangrijke voorwaarde om over te stappen naar elektrisch rijden. Dat zien we terug in de verkopen van de Proace Electric.

Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-02-1140.jpg
Samenwerking met ’s werelds grootste logistiekbedrijf

Met een laad- en trekvermogen van respectievelijk 1.275 kilogram en tot 1.000 kilogram, is de Proace Electric zijn concurrenten ook op deze gebieden een stap voor. Een samenwerking tussen ‘s werelds grootste logistiekbedrijf en ’s werelds grootste automerk kon dus niet uitblijven: Toyota levert 400 stuks Toyota Proace Electric aan DHL Parcel.

Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-03-1140.jpg
Nieuw: Proace City Electric

Ook overstappen? De succesvolle Proace Electric is leverbaar met de keuze uit drie lengtematen en drie uitvoeringen en optiepakketten. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor unieke ombouwvarianten te kiezen, zoals de Proace Truck en Proace Taxi. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 is het bovendien mogelijk om de compacte broer van de Proace Electric te bestellen, namelijk de Proace City Electric. Leverbaar met een 50 kWh accupakket en een actieradius tot 280 kilometer (WLTP).

Tot 1 miljoen kilometer garantie op batterij

Het onderscheidend vermogen zit bij Toyota, zoals altijd, in een extra zekerheid en duurzaamheid. Dat is voor de Proace Electric niet anders. Toyota biedt standaard 5 jaar (tot 200.000 kilometer) garantie op de bedrijfswagen. Nog indrukwekkender zijn de garantievoorwaarden op het accupakket. Toyota biedt namelijk tot 15 jaar of 1 miljoen kilometer garantie op het batterijpakket!

Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-04-1140.jpg
Transitie verder stimuleren

Net als Toyota wil ook de overheid korte metten maken met dieselmotoren. Als gevolg hiervan zullen sommige steden vanaf 2025 extra strenge milieuzones voor bedrijfswagens invoeren: zero-emissiezones. Dit betekent dat alleen bedrijfswagens zónder CO2-uitstoot deze gebieden mogen betreden. Met de Proace Electric-familie willen we de transitie naar elektrisch rijden verder stimuleren, zodat steden schoner worden en tegelijkertijd ondernemers ook ná 2025 hun werkzaamheden overal kunnen uitvoeren. Ook de landelijke overheid stimuleert ondernemers die bereid zijn om over te stappen naar een elektrische bedrijfswagen. Dit gebeurt door financiële prikkels in de vorm van subsidies.

Meer info Proace Electric Inschrijven Toyota nieuwsbrief